Vas pestijo alergije?

Zamenjajte filter zraka v kabini!

 

Kakovosten in zmogljiv antialergijski filter zraka v kabini, omogoča učinkovito filtriranje in deaktiviranje alergenov, plinov, vonjav ter finih prašnih delcev.

Ko se temperature spomladi začnejo dvigovati nad 20 stopinj in nas narava razvaja s čudovitimi cvetočimi prizori, si želimo čim več potovati in uživati v lepem vremenu. Za vedno več ljudi je to čas alergij, senenih nahodov, solzenja oči in kihanja. Alergija na pelod oziroma cvetni prah je najpogostejša oblika alergij, po nekaterih podatkih zanjo trpi med 10 in 20 odstotki prebivalcev osrednje Evrope.

Žgečkanje v nosu in pekoče oči - alergijski napad med vožnjo nikakor ni le nadležen, temveč tudi nevaren. Predstavljajte si kihajočega voznika za volanom, ki pri hitrosti 80 km/h prevozi 25 metrov popolnoma na slepo z zaprtimi očmi!

Vsak dan zaradi številnih obveznosti in prometa preživimo v vozilu vedno več časa. Koncentracija alergenih delcev je v vozilu še veliko večja kot v naravi, saj med vožnjo vozilo deluje dobesedno kot sesalnik za izpušne pline, sajaste delce, cvetni prah ter bakterije.

Poskrbite, da v notranjost avtomobila prodre kar najmanj delcev cvetnega prahu

Na kakšen način lahko zmanjšamo prisotnost delcev cvetnega praha v notranjosti avtomobila?

Redno in pravilno vzdrževana klimatska naprava ter antialergijski filter zraka v kabini so eno najmočnejših orožij, ki jih imamo na razpolago vozniki in naši sopotniki.

 

 


Znaki zamašenega filtra zraka v kabini so predvsem neprijeten vonj iz zračnih rešetk, zmanjšana moč in hrupno delovanje ventilatorjev. Zamašen filter prepušča vse alergene snovi, ki ogrožajo vas in vaše sopotnike v notranjost vašega vozila.

Kakovosten in zmogljiv antialergijski filter zraka v kabini, namreč omogoča učinkovito filtriranje in deaktiviranje alergenov, plinov, vonjav ter finih prašnih delcev.

Za ohranjanje zmogljivosti delovanja klimatske naprave je zato priporočljiv pregled z menjavo filtra zraka vsako leto, če pogosto parkirate pod drevesi ali se vozite po makadamu, pa priporočamo menjavo dvakrat letno.

(Za)držijo kar obljubijo

Naši originalni antialergijski filtri zraka v kabini so sestavljeni iz treh plasti.

Prva plast odstrani velike prašne delce in saje ter spore gliv in cvetnega prahu.

Druga, mikro plast z aktivnim ogljem vsrka pline, ki onesnažujejo zrak in s tem preprečuje nastanek neprijetnih vonjav, hkrati pa ozon popolnoma pretvori v kisik.

Tretja plast naših originalnih antialergijskih filtrov zraka v kabini učinkovito zadrži in deaktivira alergene s pomočjo bioaktivnih sestavin ter onemogoči razvoj alergenov.

Zadrži več kot 99% od približno 3000 delcev cvetnega prahu, ki se v visoki sezoni cvetenja nahajajo v kubičnem metru zraka.

Antialergijski filtri zraka v kabini tako kot vsi originalni deli popolnoma ustrezajo kakovosti materialov, ki so bili uporabljeni pri izdelavi vozila, ter zagotavljajo nemoteno delovanje vseh komponent vašega vozila.

V kolikor imate vi ali vaši sopotniki težave z alergijami, vam priporočamo v vašem vozilu uporabo originalnih antialergijskih filtrov zraka v kabini. Povprašate po dodatnih prednostih in zamenjavi na pooblaščenih servisih za vozila Volkswagen, AudiSEATŠkoda in Volkswagen Gospodarska vozila.

Prednosti pooblaščenega servisa

Z rednimi servisnimi pregledi na pooblaščenem servisu bo vaše vozilo znamke proizvajalca pravilno vzdrževano in bo imelo dolgo življenjsko dobo. Redni pregledi so izredno pomembni tudi za vašo varnost v prometu. Z rednim vzdrževanjem svojega vozila znamke proizvajalca v pooblaščenih servisih v skladu z načrtom vzdrževanja pa pridobite ...

Preberite več
22
Oct 2018
Vse o zimskih pnevmatikah

Pri izbiri ustreznih zimskih pnevmatik sta ključnega pomena kakovost pnevmatik in prilagojenost le-teh vašim potrebam. Vsak voznik ima namreč svoj način vožnje, kar vpliva na vozno karakteristiko vozila in posledično obrabo pnevmatik. Redna kontrola kakovosti pnevmatik in menjava pnevmatik odločilno pripomoreta k vzdrževanju varnosti ...

Preberite več
22
Oct 2018
Bodite korak pred zimo in že danes pripravite vaše vozilo na zimske razmere.

Zimski čas prinaša nestanovitno vreme in nepredvidljive razmere na cestah. Priprava vozila na zimo je zato odločilnega pomena, da boste varni na cesti, pa naj bo megla, dež ali sneg. Ključni korak pri pripravi vozila na zimsko sezono je izbira kakovostnih zimskih pnevmatik in kompletov koles. Pnevmatike namreč predstavljajo edino stično točko ...

Preberite več
9
Oct 2018
Stopite v ospredje

Včasih je treba v življenju stopiti v ospredje. Se izpostaviti, sprejeti nov moto. Ne glede na to, ali gre za ekstravagantno obleko ali novo barvo las, zaradi številnih možnosti nove SEAT Ibize se boste vsak dan počutili izjemno. Vaš svet, vaša pot Z novo SEAT Ibizo ste lahko to, kar ste.  Zakaj bi čakali? Sprejmite izziv in izberite  dopolnilno opremo ...

Preberite več

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Smernice za piškotke

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov.

Podjetju Porsche Slovenija d.o.o. pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.

Na tej spletni strani (http://www.vednovredno.si/), kot tudi na spletnih straneh http://www.volkswagen-vednovredno.si/; http://www.audi-vednovredno.si/; http://www.seat-vednovredno.si/; http://www.skoda-vednovredno.si/ se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se neomejeno shrani naslednji sklop podatkov:

1.Kaj je piškotek?

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani.

2.Nastavitve piškotkov na tej spletni strani

   2.1.Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.

Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo. 

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna.

Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.

   2.2.Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe.
V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom:

Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo
Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke

Opis piškotka: Google Analytics
Naloga: Spletna analitika, s pomočjo programa Google Analytics (GA, ponudnik Google Inc.), ki pa nima vpogleda v podatke. Zbrane podatke, ki so popolnoma anonimni, uporabljamo za izboljšanje uporabniške izkušnje. Podatkov ne posredujemo tretjim osebam.
Čas hrambe: do 2 leti

Piškotke lahko lahko deaktivirate preko funkcije te spletne strani, ki jo najdete na vrhu tega besedila.

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

3. Vaše nastavitve piškotkov

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni.

Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•           Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/sl-si/help/17442) Orodja – Internetne možnosti – zavihek Zasebnost in pod možnostjo Nastavitve izberite Dodatno in izberite, ali želite piškotke neodvisnih izdelovalcev omogočiti, blokirati ali biti pozvani.

•           Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/sl/kb/kako-omogocite-onemogocite-piskotke) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite.

•           Google Chrome, glejte tukaj: (https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=sl) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite.

•           Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/sl-si/guide/safari/manage-cookies-and-website-data-sfri11471/mac) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.

Stanje: [05/2018]

Upravljalec piškotkov

Porsche Slovenija