Pomlad in pnevmatike

Pomlad in pnevmatike

O menjavi zimskih pnevmatik za letne je bilo že veliko zapisanega, zato smo za vas strnili ključne informacije.

V čem se razlikujejo zimske in letne pnevmatike?

1. V profilu pnevmatike.

Za zimske pnevmatike velja, da je zakonsko določena globina profila 3 mm, za letne pnevmatike pa 1,6 mm.  Poleg tega imajo letne pnevmatike, za razliko od zimskih, posebne vdolbine profila, ki omogočajo večji oprijem na mokrem cestišču in s tem zmanjšajo možnost drsenja vozila na mokri podlagi.
 

2. V gumeni zmesi.

Zimske pnevmatike imajo mehkejšo gumeno zmes, ki je izdelana posebej za zahtevne zimske razmere s katerimi se srečujemo v hladnejšem obdobju. Mehkejša mešanica namreč omogoča večjo prožnost gume in zagotavlja boljše prilagajanje nizkim temperaturnim razmeram. Vožnja z zimskimi pnevmatikami skozi celo leto zato ni priporočljiva, saj višja temperatura asfalta in višja hitrost vožnje trajno poškodujejo zmesno sestavo gume.

Letne pnevmatike imajo tršo gumeno zmes, s čimer bolje zdržijo obremenitve pri visokih temperaturah ter s tem nudijo več oprijema na različnih voznih podlagah, sploh na segretem asfaltu.
 

4 razlogi za menjavo zimskih pnevmatik za letne

  • Krajše zaviralne poti na suhi in mokri podlagi.
  • Boljši oprijem in večja stabilnost pri vožnji v zavojih.
  • Manjša obraba gum in daljša življenjska doba letne pnevmatike.
  • Manjša poraba goriva in s tem nižji stroški.

Kdaj zamenjati zimske pnevmatike?

Splošno velja, da se zimske pnevmatike uporabljajo od oktobra do velike noči, saj so prav v tem časovnem obdobju najpogostejše nenadne vremenske spremembe in visoka temperaturna nihanja. Priporočljivo je torej menjati zimske pnevmatike, ko daljše časovno obdobje temperatura presega +7 stopinj Celzija. Pri višjih temperaturah so namreč letne pnevmatike učinkovitejše in nudijo višjo stopnjo varnosti.

 

AKCIJSKA PONUDBA LETNIH PNEVMATIK

Ste že razmišljali o menjavi pnevmatik?

Prelistajte akcijsko ponudbo in izberite si svoj nov model.

Cenik letnih pnevmatik SEMPERIT 2019 in  CONTINENTAL 2019.

 

Je že čas za nove letne pnevmatike?

Na življenjsko dobo pnevmatik vplivamo z vzdrževanjem in hrambo pnevmatik ter stilom vožnje po različnem terenu, saj to vpliva na obrabo in globino profila pnevmatike. Ne glede na to ali se vozite z zimskimi ali letnimi pnevmatikami, pri obeh primerih velja, da je potrebno redno preverjati zračni tlak v gumi, saj se boste s tem ognili prehitri obrabi pnevmatik in posledično višji porabi goriva.

Pnevmatike je potrebno zamenjati, kadar kažejo vidne znake obrabe (npr. razpoke, izbokline, mehurje, ureznine ali druge deformacije) in ko je globina profila gume nižja od zakonsko določene mere, tj. 1,6 mm. Priporočljivo je tudi, da se pnevmatike starejše od 4 let ali s katerimi ste prevozili več kot 60.000 km čim prej zamenjajo.
 

 

Kako izbrati letne pnevmatike?

Kadar razmišljate o izbiri letnih pnevmatik, morate biti pozorni na kar nekaj dejavnikov, od modela vašega vozila in načina vaše vožnje vse do voznega terena in celo temperatur na cestišču. Pri izbiri letnih pnevmatik vam bodo z veseljem pomagali servisni svetovalci na vašem pooblaščenem servisu Volkswagen osebna vozila in Volkswagen Gospodarska vozila. S strokovnimi nasveti in s posluhom za vaše potrebe vam bodo pomagali izbrati kakovostne pnevmatike po ugodni ceni.

 

Na vašem pooblaščenem servisu boste našli akcijsko ponudbo letnih pnevmatik, ki smo jo pripravili posebej za vas.

Cenik letnih pnevmatik SEMPERIT 2019 in  CONTINENTAL 2019.

 

 

Kje in kako menjati pnevmatike?

Nekateri vozniki menjajo pnevmatike kar sami, a je bolje, da zamenjavo prepustite strokovnjakom, saj ti poznajo vse ustrezne prijeme in varnostna pravila, ki jih je potrebno upoštevati pri montaži. Pri neustrezni montaži namreč lahko hitro nastanejo poškodbe na pnevmatikah, platiščih ali vozilu.

Zaupajte premontažo pnevmatik strokovno usposabljenim servisnim sodelavcem na vašem pooblaščenem servisu znamke Volkswagen osebna vozila in Volkswagen Gospodarska vozila.

Ne glede na to katero pnevmatiko izberete, naj bo vaša vožnja varna.

 

*Na spletni strani so navedene priporočene maloprodajne cene v EUR z vključenim 22% DDV. Ponudba je na voljo v pooblaščeni servisni mreži in velja za izdelke iz zaloge ali po naročilu. Zaradi stalnega izpopolnjevanje prodajnega programa si pridržujemo pravico do sprememb komercialne in tehnične narave. Pridržujemo si pravico do sprememb in napak. Fotografije so simbolične.

Volkswagen servisna mreža

Zaupajte svoj avto strokovno usposobljenim servisnim sodelavcem na vašem pooblaščenem servisu znamke Volkswagen in Volkswagen gospodarska vozila.

Volkswagen Card

Še nimate svoje kartice zvestobe Volkswagen Card? Enostavno jo naročite in izkoristite številne ugodnosti, ki jo ponuja kartica zvestobe.

30
september 2019
Z novimi brisalci do brezhibne vidljivosti

Se spomnite kdaj ste na zadnje zamenjali brisalce? Strokovnjaki svetujejo, da se brisalci zamenjajo vsako leto oz. tedaj, ko brisalci ne brišejo več dobro. Brisalci skrbijo za dobro in jasno vidljivost na cestišče in okolico, zato predstavljajo ...

Več
26
avgust 2019
Za celovito zaščito in prefinjen videz vozila

Zaščitite vaše vozilo pred praskami in obrabo ter pri tem ohranite eleganten videz vašega Volkswagna. Dopolnilna oprema Volkswagen za zaščito zunanjosti vozila izpopolni videz in funkcionalnost vašega jeklenega konjička. Zaščitne ...

Več
14
avgust 2019
Naj bo čisto in sijoče

Čiste površine, sijoči elementi in prijeten vonj. Z originalno dopolnilno opremo Volkswagen za nego in udobje boste le z nekaj prijemi vaše vozilo spremenili v pravo oazo dobrega počutja. Z uporabo ustreznih zaščitnih elementov pa boste ...

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

POLITIKA O UPRAVLJANJU S SPLETNIMI PIŠKOTKI 


Uporabo piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje podatkov ali pridobivanje dostopa do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi naročnika ali uporabnika, ureja Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1). Ti so dovoljeni samo pod pogojem, da je naročnik ali uporabnik v to privolil potem, ko je bil predhodno jasno in izčrpno obveščen o upravljavcu in namenih obdelave teh podatkov. S to politiko so uporabniki spletne strani obveščeni o tem, kateri piškotki se na spletni strani shranjujejo, podatke o upravljavcu in namenu obdelave podatkov. Uporabnik spletne strani www.poslo.si daje svoje privoljenje, da podjetje Porsche Slovenija d.o.o. shranjuje piškotke, ki so pridobljeni v okviru spletne strani in kateri so podrobneje opredeljeni v nadaljevanju in podatke pridobljene v skladu s tem privoljenjem obdeluje zaradi namenov, ki so določeni v nadaljevanju.

Kaj so to piškotki
Piškotki so tekstovne datoteke, ki vsebujejo manjše količine informacij, ki se naložijo na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Te podatke pregledovalnik shrani na računalnik in jih pošlje nazaj spletnemu mestu vsakokrat, ko spletno mesto obiščete.


Uporaba piškotkov
Spletno mesto piškotke uporablja za identifikacijo obiskovalcev. Podatki, zbrani s pomočjo piškotkov, pomagajo razumeti obiskovalce spletnega mesta in njihovo krmiljenje po njem. Vsi podatki so anonimni, z njihovo pomočjo pa je mogoče analizirati promet na spletni strani. Poleg tega je interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje. S tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je s tem tudi bolj učinkovito in prijetno.


Vrste piškotkov 
Piškotke lahko razdelimo v eno od naslednjih kategorij: nujno potrebni piškotki, piškotki za izboljšanje uporabe, piškotki socialnih medijev. Na spletni strani www.poslo.si uporabljamo piškotke, ki so pomembni za delovanje spletne strani. Na spletni strani uporabniki ne zbiramo osebnih podatkov, ki bi jih uporabnik aktivno izpolnil oz. posredoval. Piškotki sami po sebi ne prepoznajo individualnega uporabnika, pač pa računalnik, ki je bil uporabljen pri dostopu. Piškotki za izboljšanje delovanja spletne strani so namenjeni beleženju zgodovine brskanja in uporabe spletne strani ter analitike. Te skupine piškotkov niso namenjene zbiranju osebnih podatkov o uporabnikih. Nekatere spletne strani imajo možnost enostavnega deljenja vsebin na uporabniku ljubih socialnih omrežjih, kot so Facebook, Twitter, Google+. Vsi socialni mediji za to dejanje uporabljajo lastne piškotke. 


Prisotnost piškotkov
Čas hranjenja piškotkov je odvisen od tega ali gre za »sejne« piškotke ali »trajne« piškotke. »Sejni« piškotki ostanejo shranjeni do zaključka posamezne spletne seje. »Trajni« piškotki ostanejo shranjeni do njenega izteka oz. do takrat, ko pride do njihovega izbrisa.


Lastni piškotki in piškotki tretjih
Lastni piškotki so tiste vrste piškotki, ki pripadajo podjetju Porsche Slovenija d.o.o. in jih shranjujemo na lastni opremi. Piškotki tretjih so piškotki, ki jih tretji namestijo na vašem brskalniku prek spletne strani, ki je ne obvladuje podjetje Porsche Slovenija d.o.o.


Upravljanje s piškotki
V zvezi z uporabo lastnih piškotkov lahko uporabljate spletni brskalnik na način, da omogočite, onemogočite ali brišete piškotke. Za uporabo navedenih funkcionalnosti sledite navodilom spletnega brskalnika, ki ga uporabljate. V primeru, da boste v brskalniku, ki ga uporabljate onemogočili piškotke, spletna stran www.poslo.si morda ne bo delovala pravilno. Prejete piškotke lahko kadarkoli izbrišete z orodji vašega brskalnika. Piškote uporabljamo izključno z namenom, da bi spletno mesto optimizirali in prilagodili vašim željam.

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.

Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo. Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna.

Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.

 

Piškotki, ki ji uporablja spletna stran 
Spodaj so navedeni piškotki, ki so najpogosteje uporabljeni na spletni strani www.vednovredno.si. Vsebuje tudi podrobnosti o piškotkih tretjih, ki so nameščeni preko spletne strani www.vedno vredno.si. Podrobnosti o uporabljenih piškotki bo ob spremembah dopolnjena.

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe.

 

Google Analytics piškotki

Opis piškotka: __utma
Naloga: S pomočjo piškotka, zbiramo podatke o frekvenci obiska strani, prvem in zadnjem obisku strani. Na osnovi teh podatkov lahko ločujemo med uporabniki in posameznimi obiski strani.
Čas hrambe: dve leti po seji

Opis piškotka: __utmb in __utmc
Naloga: Piškotka nam omogočata zbiranje statističnih podatkov o aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov lahko še naprej izboljšujemo spletno stran.
Čas hrambe: do pol ure po seji

Opis piškotka: __utmz
Naloga: S pomočjo piškotka statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, kateri brskalnik uporabljajo ter katere ključne besede so iskali. Tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: šest mesecev

Opis piškotka: __utmt
Naloga: Piškotek deluje kot dušilec, saj omejuje zbiranje podatkov na spletni strani.
Čas hrambe: 10 minut

 

Vaše nastavitve piškotkov

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni.
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:


Ne pozabite, da so spletni piškotki datoteke, ki jih na vašem računalniku spletne strani hranijo zato, da je vaša uporabniška izkušnja boljša, prijaznejša, hitrejša in bolj enostavna.

Končne določbe
Za morebitne spore iz naslova uporabe spletišča se uporabi slovenska zakonodaja. Za reševanje morebitnih sporov je pristojno sodišče v Ljubljani. Za vsa vprašanja v zvezi s tem pravnim obvestilom se obrnite na info@porsche.si.


Ljubljana, 1. 6. 2019